sâmbătă, 30 iunie 2007


Cum poţi sa iei cel mai pur aur care se găseşte în lume, să-l topeşti si apoi să determini care parte din el este cea mai bună?

Cum poţi să iei cel mai minunat diamant care a fost găsit vreodată în mine şi să-l şlefuieşti într-o forma perfectă?

Specialiştii în astfel de lucruri ar avea păreri diferite, astfel încat este destul de greu de standardizat doar o singură metodă.

Tot asa este si în cazul Scripturii; există pericolul şi tendinţa de a lua o parte din Scriptură şi de a afirma despre ea că este cea mai importantă parte a Bibliei. În cazul Scripturii, problema este mult mai complicată, pentru că:

"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să inveţe, să mustre, să îndrepte, să dea întelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvarsit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună."

Altfel spus, fiecare cuvant, fiecare silabă din Cuvantul lui Dumnezeu care a fost pusă vreodată pe hartie, poartă simbolul perfect al mainii lui Dumnezeu care a fost destinat să echipeze pe cei sfinţi să se apropie mai mult in asemanare cu El.

Întreaga Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi în felul acesta dovedeste că fiecare parte este de o importantă egală pentru noi. Dar totuşi, cateodată pentru noi, se pare că anumite versete au o importantă universală esentială pentru obţinerea vieţii veşnice. Poţi să ajungi în cer şi fără să citeşti vreodată genealogiile Bibliei. Poţi să ajungi în cer şi fără să cunoşti întamplarea lui Daniel în groapa cu lei. Poţi să ajungi în cer fără să cunoşti ceva din cartea Apocalipsei.

Dar totusi există cel puţin un pasaj în Scriptură care desparte mesajul creştin de celelalte religii incompatibile. Există cel putin o porţiune din Cuvantul lui Dumnezeu care defineşte planul Său pentru răscumpararea omului din robia păcatului. Şi dacă numai acel Cuvant al lui Dumnezeu ar exista în intreaga Scriptură chiar şi atunci întreaga lume ar putea să cunoască realitatea iertarii şi răscumpărării lui Dumnezeu.


"Isus i-a raspuns: Adevărat, adevărat iţi spun că dacă nu se naste cineva din apă şi din duh nu poate vedea Imparaţia lui Dumnezeu...

... nu te mira ca ti-am zis: Trebuie să te nasti din nou "

Ioan 3:5,7 ( 3:1-13 ).


2 comentarii:

Rus Family spunea...

mersi pentru promo!! ne vedem anul acesta la 100%?

ionut spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.