luni, 2 iulie 2007

Omul nu va trai numai cu paine


Ţi s-a întamplat vreodată să fii flămand şi să mergi prietenii la restaurant? Poate că acel restaurant a fost unul dintre acelea în care plătesti un pret fix şi mănanci cat doresti. Dupa ce ai intrat şi ai ocupat un loc la masa, ţi-ai pus in farfurie cat ai putut de mult din fiecare sortiment de mancare. Prea puţin te-a interesat ce zic prieteni tăi văzand ceea ce faci, iar dupa ce ai terminat ai luat un desert cat se poate de substantial. Pe drum spre casă poate că ai zis: n-am să mai mănanc o săptămana intreagă.

Dar ce-i interesant este că a doua zi dimineaţa te opreşti în bucătărie şi zici: oare ce-aş putea să mănanc? Numai cu zece sau unsprezece ore înainte ai mancat pe săturate şi acum din nou iţi este foame... De ce oare trebuie să mănanci din nou dupa ce ai mancat cu aşa o lăcomie în urmă cu numai cateva ore?

Toate acestea se intamplă pentru că poftele firii pămanteşti nu se satură niciodată. Trupul omenesc nu poate să înmagazineze hrana şi plăceri pe care mai tarziu să le elibereze şi să le folosească treptat pe masura ce ai nevoie de ele.

Duhul pe de altă parte este tocmai opusul firii pămanteşti. Duhul este acea parte din om care işi are izvorul în Dumnezeul cel vesnic. Lucrarea Duhului are o valoare vesnică.

Dumnezeu este dragoste şi dragostea lui Dumnezeu, o dată ce a pus stăpanire pe inima omului nu se mai îndepartează de la el. Cuvantul lui Dumnezeu rămane în inima celui ce-l iubeşte cu adevărat pe Dumnezeu şi continuă să aducă roade.

Cu alte cuvinte este posibil să mănanci şi niciodata să nu-ţi mai fie foame. Trupul nu poate întelege acestea în termeni fizici. Dacă privim cu atentie la viaţa Domnului Isus pe acest pămant, vedem contrastul între ceea ce este născut din carne şi ceea ce este parte din Dumnezeu.


Drept răspuns Iisus i-a zis: " Este scris: Omnul nu va trăi numai cu paine ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu". ( Matei 4:4 )


Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va mai fi sete; ba încă apa pe care i-o voi da Eu, se va preface în el într-un izvor de apă, care va taşni în viaţa veşnică. ( ioan 4:10 ).

Niciun comentariu: