miercuri, 11 iulie 2007

Câte o zi


Este greu de imaginat o competiţie fără linia de sosire. Cum se va sti dacă a câstigat cineva? La fel de greu de imaginat este un meci de fotbal fără ceas. Cum se va sti oare când meciul este gata? Jucatorii vor continua să joace până când mulţimea se va plictisi şi va pleca acasă.
Ţi-ai putea oare imagina o zi de lucru fără început şi fără sfârşit? Doar lucru şi numai lucru. Slavă Domnului că nu-i aşa.

Singurul lucru care face ca o competiţie să fie interesanta este linia de sosire. Singurul lucru care face ca un meci să fie interesant, este faptul că atunci când reprizele se termină, echipa care a înscris cele mai multe goluri castigă meciul. Ceea ce face ca ziua de lucru sau de studiu să treacă mai usor, este faptul că atunci când ceasul indică o anumită oră poţi merge acasă să te relaxezi, iar dimineaţa urmatoare poţi s-o iei din nou de la capăt.

Dumnezeu este conştient de nevoile omului şi din acest motiv, Dumnezeu cel omniprezent a destinat viaţa să se desfăşoare în fiecare zi , în 24 de ore, cu un început şi un sfârşit.
Dumnezeu a ştiut ceea ce pot face copiii Lui. A ştiut că ei nu vor putea rezista mai mult de-o zi lucrând, o zi de îngrijorari, o zi de bucurii, o zi de responsabilităţi, numai câte o zi, pe rând.

Dumnezeu a stiu că, copiii Săi nu vor putea face fată la o zi mai lunga de 24 de ore, aşa că, cu dragoste a împărţit timpul în ore şi minute, care la rândul lor formează zile.

Dumnezeu ar fi putut să facă o zi de 50 de ore; ar fi putut face ca soarele să rasară o dată la trei ore. Dar Dumnezeu a ştiut ce este mai bine pentru întreaga Lui creaţie.

Fiecare dimineata este un prilej de a aduce laudă Domnului, fiecare zi, este o nouă dovadă a dragostei Lui, o nouă ocazie de a face voia Lui.

Să trăim fiecare zi constienţi că timpul nu este al nostru, ci că ne este dat în administrare, pentru a-l valorifica spre slava lui Dumnezeu.




Niciun comentariu: