luni, 20 iunie 2011

"O parte din sămânţă a căzut lângă drum, şi au venit păsările şi au mâncat-o." - Matei 13:4


De ce se întamplă ca anumiţi oameni ascultă cu bucurie Cuvântul Domnului în timp ce alţii îngaduie păsărilor - adică duhurilor rele - să mănânce aceasta sământă bună?
Lui Iosif, cel din Vechiul Testament, i s-a povestit visul pitarului lui Faraon, cu care era în închisoare: "Se făcea că port trei coşuri cu pâine albă pe capul meu. În coşul de deasupra de tot erau tot felul de bucate pentru Faraon: prăjituri coapte în cuptor; păsările mâncau din coşul care era deasupra de tot pe capul meu" ( Genesa 40:16-17 ). Iosif a interpretat visul ca însemnand că pitarul va fi spânzurat.
Faimosul rabin din Dubna a fost întrebat cum a putut Iosif cunoaşte aceasta. El a răspuns: " Un pictor a pictat odată un om purtând un coş de pâine pe cap. Păsările au venit să mănânce din tablou crezând că pâinea era reală. Cineva a exclamat: "Ce pictor bun! A făcut pâinea să arate atât de reală." De fapt pictorul nu era atât de bun. El nu l-a făcut pe om atât de real încat să sperie păsările, ca acestea să nu se apropie de tablou. În acelaşi fel, Iosif a înţeles că dacă păsările au îndrăznit să vină la pitar, acesta trebuie să fi fost un om mort."
Duhurile rele nu pot lua sămânţa Cuvantului lui Dumnezeu de la un creştin viu, ci doar de la unul care arată ca o sperietoare. Dar sperietoarele nu sperie duhurile rele. Vezi dacă credinţa ta este o credinţa vie.

Richard Wurmbrand

Niciun comentariu: