duminică, 12 iunie 2011

Pacea cu Dumnezeu


Deci, fiindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu prin Domnul nostru Isus Hristos. Romani 5:1

Cunoscutul misionar din India, Sundar Singh, a stat de vorba cu un savant care ii spunea ca pacea pe care pretinde ca o are, este rodul imaginatiei. Misionarul i-a povestit savantului ca a facut urmatoarea experienta cu un orb. Acel orb nu credea in existenta soarelui. Intr-o iarna l-a scos la soare si l-a intrebat: "Cum te simti?" - "Mi-e cald!" a raspuns orbul. Apoi i-a explicat ca ceea ce il incalzeste, este soarele. "Nu", a negat orbul, "aceasta caldura vine din corpul meu, din circulatia sangelui meu. Doar nu vreti sa spuneti ca pe cer se vede o minge mare de foc, care sta in aer si da caldura!"
"E bine, ce ganditi despre acel orb?" a intrebat misionarul. "Este nebun", a raspuns savantul.
Multi oameni gandesc cu privire la adevarurile credintei ca si acel orb din India. Pacea cu Dumnezeu nu este rezultatul stradaniilor proprii, al faptelor, al cunoasterii, ci este rezultatul datorat lucrarii Domnului Isus: "El a venit sa aduca vestea buna a pacii..." (Efeseni 2.17). Cand cineva il primeste pe Isus ca Mantuitor, este socotit neprihanit, iar rezultatul este aceasta pace sufleteasca cu Dumnezeu.

Niciun comentariu: