marți, 14 iunie 2011

Prietenia adevarata


"Prietenul adevarat iubeste oricand, si in nenorocire ajunge ca un frate." Proverbe 17:17

Sa nu socotesti prieten pe cineva a carui nume ti-e rusine sa-l pomenesti si a carui soarta reusesti s-o imparti. Dar cand cineva merita sa-ti fie prieten cand te-ai legat de cineva pe care il iubesti pentru calitatile lui, cum a facut Ionatan cu David, lupti pentru el, chiar daca te-ar costa buna intelegere cu aceia care nu-l cunosc pe prietenul tau, asa cum il cunosti tu.
Este adevarat ca este mai usor sa duci in spate o piatra de moara, decat sa suporti privirile dispretuitoare ale celorlalti, dar este sfant si cinstit sa arati credinciosie fata de acela pe care il iubesti si ti-a ajuns ca un frate. Ca si David, el este poate nerecunoscut si discreditat, insa tu nu uita, nu ai dreptul sa-l lipsesti de prietenia ta, mai ales cand are nevoie de ea, intr-un moment din cele mai insemnate din viata lui.
Fapta lui Ionatan dezvaluie practic prietenia si iubirea statornicite intre el si David; el n-a sovait sa se ridice in apararea acestuia, chiar cand varful sulitei era indreptat inspre inima lui. "Cine stie sa faca bine si nu face, savarseste un pacat" (Iacov 4:17). Prietenia adevarata merita toata atentia. Ea poate fi invatata in scoala marelui Invatator Isus Hristos.

Niciun comentariu: